EN 61340-4-3:2002: ESD


Dit deel van IEC 61340 omschrijft een testmethode voor het vaststellen wat de elektrische weerstand is van schoenen en op welke wijze de drager ervan invloed ondervindt. De geleiding van de schoen wordt onderverdeeld in drie gebieden, geleidende schoenen (alle schoenen zonder ESD-label en niet geschikt voor werken aan elektriciteit in welke vorm dat ook, zonder een ander soort van bescherming), dissipatief (een deel van dit gebied is ESD) en volledig isolerende schoenen (afhankelijk van vloer, omgevingsfactoren en drager). In welk gebied de schoenen zich bevinden wordt dus bepaald door de weerstand die ze bieden tegen doorgang van elektrische stroom.

  • ELEKTROSTATISCH GELEIDEND SCHOEISEL
    Schoeisel zoals getest door de methode die wordt omschreven in de standaard met een elektrische resistentie van < 1 x 10⁵ Ω.
  • ELEKTROSTATISCH DISSIPATIEF SCHOEISEL (ESD)
    Schoeisel zoals getest door de methode die wordt omschreven in deze standaard met een elektrische resistentie van > 1 x 10⁵ Ω en < 1 x 10⁸ Ω.


  • VLOER / SCHOEISELSYSTEEM GEBRUIKT VOOR PRIMAIRE AARDING - ESD STANDAARD EN61340
    Beschermend en veiligheidsschoeisel normering EN ISO 20344 tot EN ISO 20347. De hoeveelheid lading gegenereerd wordt beïnvloed door de luchtvochtigheid.

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten